2015-07-13 13:20:11• hírek • Kocsis Zoltán

Show, zene és tüzijáték az idei Sárköznapok zárásaként

Idén sem okozott csalódást a Sárköz-napok rendezvénysorozat: két nap alatt nyolc koncert, néptáncbemutató, helyi gyerekek fellépése, különböző versenyek - és ami a legfontosabb, sok-sok jó kedv. Megválasztották a város legszebb lányát, de a legédesebb asszonyát is.

A téren szombat délelőtt tíz óra körül kezdtek mozgolódni az emberek: rakták a tüzeket, lassan fortyogott a bogrács. A versenyre összesen 11 csapat nevezett be, a zsűrinek - aminek soraiban megtalálhattuk Erdei D. István képviselőt, Altfatter Tamás alprefektust vagy éppen Bertici Kinga mesterszakácsot is - bizony nem volt könnyű dolga a sok ínyencség közül kiválasztani a legjobbat. Ám mivel mindenképpen győztest kellett hirdetni, így az Adorjáni Halastó csapatának füstölt pontyszeletekkel megspékelt halászlevét ítélték a legfinomabbnak.

Nem csak a bográcsok körül szorgoskodtak azonban az emberek: a fafaragók láncfűrészei és vésői alól is remeknél remekebb alkotások kerültek elő, a focipályán pedig a lasztit kergették a fiúk. A bajnokságot végül a Tarr Beton csapata nyerte meg.

A karate-bemutató, kötélhúzás és egyéb vígságok sorát a legédesebb asszony megválasztása folytatta, ám végül többen is megkapták e titulust: Krupa Anna, Király Katalin és a Vidám csapat tagjai egyaránt „édesnek" ítéltettek. Sárközújlak szépe viszont csak egy valaki lehetett: a 18 éves Tegze Enikő bizony nem érdemtelenül nyerte el a zsűri tetszését.

Az est beköszöntével a No Comment együttes koncertje vezette fel a szatmári mulatós zenék koronázatlan királyainak, a Bertici Fivéreknek a fellépését. Ezúttal sem okoztak csalódást, meg is telt zsúfolásig a színpad előtti tér.

Vasárnap délután a helyi gyerekek mutathatták meg ügyességüket fellépésükkel, majd a Szilágycsehi Néptánccsoport előadása következett. Utánuk a Két Haver és az Erdélyi Mulató késztette mulatásra a közönséget, majd Alexandra Ungureanu &Crash szórakoztatta a nagyérdeműt.

A tombola nyereményeinek kisorsolása érthetően komoly izgalmakat váltott ki, hisz a fődíj egy 2.300 lejes televízió volt. Ezen kívül is olyan értékes tárgyakat lehetett nyerni, mint egy mosógép vagy éppen egy kerékpár.

Bódi Csabi feledhetetlen perceket okozott célközönségének, majd a nagyérdemű Andreea Balan és táncos(lány)ainak, erotikus túlfűtöttségtől sem mentes, látványos show-jának tapsolhatott.

Zene, méghozzá jó kis rockzene zárta a kétnapos össznépi bulit, a magyarországi Zanzibárt kétszer tapsolta vissza lelkes közönsége. Ritáék lendületét az sem zavarta meg, hogy néhány percre le kellett állniuk a tüzijáték miatt.

Bizony alaposan a hajnalba hajlott már az idő, amikor a Zanzibár utolsó akkordjai elhangzottak, és amikor Terecskei Rita kiosztotta az utolsó autogramokat és felvillantak az utolsó vakuk, valahonnan, valamelyik sátorból még jó kis rock'n'roll hallatszott. Mert a szerencséseknek a buli csak hivatalosan ért véget....

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: